Duister aktiemodel van Rolls Royce

0
64

7 juli 2006

Het is natuurlijk een beetje heiligschennis om het zo te noemen, maar feitelijk is het gewoon een aktiemodel. De Rolls Royce Phantom Black wordt in een serie van 25 stuks gebouwd. Het gehele model staat in het teken van zwart.

In donkere kleuren blijft de vierdeurs Rolls een zeer strenge, bijna sinister ogende auto.
Het koetswerk van de Phantom Black is voorzien van een speciale laklaag met de welluidende naam ‘Black Diamond’. Zilverkleurige coachlines langs de flanken zorgen voor een kleuraccent, maar echt vrolijk wordt het er allemaal niet van.

Voor de verandering zijn de eindstukken van de uitlaat bij deze sportief bedoelde uitvoering wél zichtbaar en staat het model op 21 inch velgen. De 6,8-liter V12 levert passende prestaties en is voor de gelegenheid uitgerust met zwart gecoate inlaatspruitstukken en chroomafwerking van de collector.

Het interieur is bekleed met … zwart leder natuurlijk, zwartgelakte houtdecoratie, een aangepast dashboard en, we durven het bijna niet te zeggen, een sportief stuurwiel. Voelt u zich aangetrokken tot dit duistere model dan bent u te laat. De gehele productiereeks is reeds verkocht.