Caravanonderhoud laat te wensen over

0
72

10 juli 2006

Bij een vrijwillige controle langs diverse snelwegen zijn veel caravans door de mand gevallen. Banden, remmen en verlichting bleken lang niet altijd in orde te zijn. De eigenaren werden er niet voor beboet, maar kregen wel een wijze les mee.

In totaal werden ruim 350 auto’s met caravan onderzocht bij een aantal service- en informatiepunten bij de grensovergangen op de A16, de A12 en de A67. Meer dan de helft van de onderzochte combinaties bleek met één of meer versleten banden rond te rijden. Dit percentage kan overigens een vertekend beeld geven, omdat mensen zich vrijwillig moesten meldden voor de controle en dat eerder gedaan wordt wanneer er vermoed wordt dat er iets mis is, dan wanneer men net thuis alles zelf nog alles grondig heeft geïnspecteerd.

Naast de banden vormden de elektronica en het gewicht de grootste gebreken. Menig zekering had moeite met de technologische revolutie van meegebracht entertainment, zoals DVD-spelers en navigatiesystemen. De caravans met overgewicht ondergingen een spoeddieet. Door water te lozen en bagage te verdelen over auto en aanhanger werd het streefgewicht snel bereikt.