BMW iNext: teasen maar!

0
56

Eerste beeld elektrische, grotendeels autonome vaandeldrager

17 mei 2018

Elco van der Meer

Dat BMW dit jaar met twee elektrische studiemodellen komt is al even geen geheim meer. Van de i4 is zelfs al een voorbode gepresenteerd in de vorm van de BMW i Vision Dynamics. Van de iNext, die als elektrisch topmodel moet gaan dienen, weten we nog niet hoe hij eruit gaat zien. Tot vandaag, want BMW heeft een eerste ontwerpschets gedeeld.

Het is eerder regel dan uitzondering dat een eerste schets veel details verhult. Wel wordt duidelijk dat de iNext een hoger, meer crossover-achtig silhouet heeft dan de i Vision Dynamics. De kenmerkende b-stijl van de eerdere concept car vindt ook zijn weg naar de iNext.

In de iNext wil BMW de allernieuwste technologieën samenbrengen. Dit houdt in dat het niet alleen een elektrische auto is, maar ook een auto is die de nieuwste technieken op het gebied van connectiviteit en autonoom rijden bevat.

Later dit jaar, na een ongetwijfeld uitgebreide teasercampagne, zal BMW de iNext als concept car presenteren. Hij zal dan, zoals elk concept van BMW, een Vision-naam aangemeten krijgen.