‘Specificaties en render HTC U12 Plus verschijnen online’

0
57

‘Specificaties en render HTC U12 Plus verschijnen online’

De doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass (@evleaks) heeft een afbeelding van de onaangekondigde HTC U12 Plus gepubliceerd. Op de render is te zien dat de smartphone een groot, voorkantvullend scherm heeft, maar HTC niet kiest voor een inkeping bovenaan. Ook alle specificaties zijn gelekt.

Bekijk de render

De aankondiging van de HTC U12 Plus komt steeds dichterbij, maar er waren nog weinig beelden van het toestel opgedoken. Beroepslekker Evan Blass t op zijn Twitter-account een duidelijke afbeelding van de telefoon. Het toestel krijgt – net als zijn voorganger – een voorkantvullend scherm, waarbij HTC kiest om onder en boven het display een dunne bezel te plaatsen.

HTC U12 Plus specificaties

Veel fabrikanten kiezen voor een inkeping aan de bovenkant om zo meer schermruimte te creëren, maar HTC doet niet aan deze trend mee. Ook zien we een dubbele camera aan de achterkant, met daaronder een led-flitser en vingerafdrukscanner. Ook aan de voorkant zittent twee cameralenzen. Verder doet het design denken aan de U11 Plus, het vlaggenschip van eind vorig jaar.

Meer over de HTC U12 Plus

Blass t ook afbeeldingen met een overzicht van de specificaties van de HTC U12 Plus. Die komen grotens overeen met de informatie die de afgelopen weken is verschenen. De smartphone zou beschikken over een 6 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels en Edge Sense 2. Dat laatste is de techniek die de telefoon drukgevoelig maakt, zodat je in het toestel kunt knijpen om bepaalde acties uit te voeren.

htc u12 plus specs

Onder de motorkap zit een Snapdragon 845-chip, 6GB RAM, 64/128GB aan uitbreidbare opslagruimte en 3500 mAh-accu met Quick Charge 3.0-ondersteuning. De camera’s aan de achterkant (12 + 16 megapixel) hebben optische beeldstabilisatie en de optie om bokeh-foto’s vast te leggen. Tot slot wordt op de afbeelding Android 8.0 (Oreo) vermeld, met een gegarandeerde update naar Android P zodra de versie beschikbaar komt.

HTC onthult de U12 Plus waarschijnlijk aanstaande woensdag (23 mei). Wanneer de release vervolgens plaatsvindt, is nog onduidelijk.

Tip: Op de hoogte blijven van de HTC U12 Plus? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over HTC

  • Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18 (4-5)
  • HTC presenteert U12 Plus waarschijnlijk op 23 mei (3-5)
  • HTC brengt goedkope, grote Desire 12 uit in Nederland (17-4)
  • Zo ziet de HTC U12 Plus er uit: geen notch, wel vier camera’s (4-4)
  • ‘Nieuw HTC-vlaggenschip verschijnt in mei, voorzien van vier camera’s’ (3-4)