Volkswagen Touareg gefilterd

0
53

11 juli 2006

Ook de kleinste motor van de Volkswagen Touareg wordt vanaf heden standaard voorzien van een dieselroetfilter. Na de zes- en tiencilinder is het nu de beurt aan de 2,5 liter vijfcilinder TDI.

De 174 pk sterke vijfcilinder vindt gretig aftrek in de Volkswagen Touareg. Naast een hoog vermogen heeft deze TDI namelijk ook een pittig koppel van 400 Nm. Mits de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak optimaal wordt benut, kan de Touareg hiermee in 12,4 seconden accelereren naar de 100 km/h. Zeker niet slecht voor zo’n zwaargewicht. Daar staat wel een verbruik van 10,3 liter per honderd kilometer tegenover.

Met de komst van het standaard roetfilter hoeft u zich echter iets minder zorgen te maken over de mogelijke schadelijke invloed van de auto op het milieu. Het DRF (zoals Volkswagen een dieselroetfilter noemt) beperkt niet alleen de uitstoot van roetdeeltjes, maar ook van fijnstof.