Audi slaat toe met S3

0
75

1 augustus 2006

Dat Audi toe ging slaan met de S3 wisten we al. De TFSI krachtbron uit de Volkswagen Golf GTI met 265 maakt het de snelste auto in zijn klasse. Maar hoe de verpakking van al dat geweld er uit zou gaan zien was tot vandaag nog niet bekend.

De eerste foto’s van de nieuwe versie laten zien dat het Audi menens is. Het reguliere model zag er natuurlijk al niet saai uit. Maar veel chroom en lichtmetaal, een grote luchtinlaat, dubbele uitlaat, diffuser en achterspoiler maken het sportieve geheel compleet. De achteruitkijkspiegels zijn zelfs uit aluminium vervaardigd. Ook is het onderstel verlaagd en zijn de wielkasten uitgebouwd om ruimte te maken voor de 18 inch wielen met schoenmaat 225/40.

Nog opvallender dan het uiterlijk, zijn echter de prestaties. De 265 pk en 350 Nm van de tweeliter viercilinder brengen de Audi S3 in 5,7 seconden van stilstand naar 100 km/h. Naar vertrouwd Duits gebruik is de topsnelheid begrensd op 250 km/h. De Audi S3 wordt tijdens de Salon van Parijs officieel gepresenteerd. Hoeveel de S3 precies gaat kosten wanneer hij eind november naar Nederland komt moet nog worden bepaald, maar gezien het Duitse tarief van 35.150 euro zal er zeker veertig mille voor nodig zijn om in het bezit te komen van de hottest hot hatch van het moment.