Hyundai Kona Electric vanaf 39.195 euro te bestellen

0
59

Topversie arriveert eind augustus

20 juni 2018

Ellen Kole

Hyundai maakt de prijzen bekend van de elektrische SUV Kona. Er zijn drie versies te bestellen, de topversie arriveert als eerste. 

In augustus begint de levering van de Hyundai Kona Electric. Dan arriveert de topversie Premium met 64 kWh-accu. Volgens de nieuwe WLTP-richtlijnen heeft deze een actieradius van 482 km, zeg eens dat je in de praktijk circa 400 km onafgebroken kunt rijden. Voor deze uitvoering betaal je 44.995 euro.

In 2019 volgen de instapuitvoering Comfort – die al vanaf 39.195 euro verkrijgbaar is – en het tussenmodel Fashion. Nu al kunnen de Comfort en Fashion bij de Hyundai-dealers worden besteld. Er zijn 21 lakcombinaties (inclusief two-tone) mogelijk. Zakelijke rijders profiteren van 4 procent bijtelling, iedereen van de vrijstelling van wegenbelasting (tot en met 2020). Volgend jaar is ook een 40 kWh-batterijpakket verkrijgbaar. 

De Kona Electric wordt voorzien van SmartSense actieve veiligheids- en rijhulpsystemen, waaronder Lane Keeping Assist, blindehoekdetector en Forward Collision-Avoidance Assist. De rij-informatie (accustatus, snelheid, rijmodus enzovoort) op het 7 inch grote Supervision-cluster kan ook op het Head-Up Display worden geprojecteerd. Deze Kona heeft een systeem waarbij de rijder zelf kan bepalen hoeveel rem-energie teruggewonnen kan worden. 

De batterijen liggen onder de bodemplaat, zodat er geen interieurruimte verloren gaat. Afhankelijk van de stand van de achterbank is er 373 tot 1.114 liter bagageruimte. Standaard kan het accupakket opgeladen worden aan een openbare laadpaal of aan een snellader. In het laatste geval zijn de lithium-ion-polymeerbatterijen in minder dan een uur voor 80 procent te laden. Hyundai biedt een thuislaadpakket inclusief haspel aan voor 1.699 euro, waarmee het 64 kWh-pakket in 9,5 uur volledig vol te laden is.

Om te voorkomen dat teveel stroom gebruikt wordt voor de verwarming van de auto is de elektrische Kona voorzien van een warmtepomp. Ook komt de auto met een automatische verwarm/koelsysteem voor de accu, hetgeen de levensduur van de batterijen verlengt. Tevens laat dit de batterijen onder extreme omstandigheden beter presteren. 

Prijzen Hyundai Kona Electric*

Comfort 39.195 euro
Fashion 41.495 euro
Premium 44.995 euro

* 64 kWh-batterijpakket automaat