IGTV is Instagrams antwoord op YouTube: dit moet je weten

0
66

IGTV is Instagrams antwoord op YouTube: dit moet je weten

Instagram brengt een losse app uit waarmee gebruikers video’s van maximaal 1 uur lang kunnen uploaden. Het nieuwe platform heet IGTV en is een rechtstreekse concurrent voor YouTube.

Instagram brengt YouTube-concurrent uit: IGTV

De dienst werd aangekondigd tijdens een persconferentie van het bedrijf. Men zegt dat (met name) jongeren tegenwoordig steeds minder tv kijken, en video’s vooral via hun smartphone consumeren. De foto-app speelt hierop in door een speciaal videoplatform te maken. Dit moet je weten over de YouTube-concurrent.

1. Losse app

IGTV wordt een losse app die je naast Instagram moet downloaden. Uiteraard zijn de twee wel onderling met elkaar verbonden. Je kunt bijvoorbeeld via Instagram direct naar IGTV gaan. Daarnaast kun je de video’s bekijken door de app te openen vanaf je thuisscherm.

IGTV video's

2. Direct beginnen met kijken

IGTV weet welke Instagram-accounts je volgt, en welke berichten je de meeste hartjes geeft. Op basis hiervan schotelt hij persoonlijke video’s aan je voor, waarvan wordt vermoedt dat ze bij jou in de smaak vallen.

Zodra je de app opent beginnen de video’s af te spelen. Je kunt gemakkelijk naar het volgende filmpje gaan door over je scherm te vegen, net zoals je momenteel bij Stories doet. Uiteraard is het ook mogelijk om direct te reageren. Daarnaast kunnen videomakers aanvullende acties meegeven, zoals gebruikers naar hun webshop sturen door ze op het scherm omhoog te laten vegen.

3. Geen landschapsmodus

IGTV moet intuïtief aanvoelen. Het is daarom niet mogelijk om video’s in landschapsmodus te bekijken. Instagram zegt dat het meren van de smartphonegebruikers zijn toestel namelijk enkel in portretmodus gebruikt.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer IGTV uitkomt. Het is de bedoeling dat de band tussen fans en makers dankzij de lange filmpjes nog verder aangehaald wordt. Om de app te promoten zijn enkele Amerikaanse beroemdheden aan boord gehaald, zoals Kim Kardashian en Selena Gomez.

Wil je direct op de hoogte zijn zodra IGTV uitkomt? Download dan de Android Planet-app, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of houd de website in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Instagram

  • Instagram schrapt stalker-alarm: geen screenshotmelding meer bij Stories (15-6)
  • Instagram krijgt alternatief voor iemand ontvolgen: dempen (22-5)
  • Eindelijk: zo maakt Instagram je feed toch weer (een beetje) chronologisch (23-3)
  • Zo gebruik je de Type-modus in Instagram Verhalen (1-2)
  • Tip: zo voeg je een bewegende gif-afbeelding toe aan je Instagram Story (29-1)