Landwind uit de kreukels

0
95

1 augustus 2006

Hoewel de crashtest van het vorige model anders deed vermoeden, blijkt de Landwind bijzonder sterk in zijn schoenen te staan. Alle negatieve publiciteit ten spijt gaat de Chineze autofabrikant JMC stevig door met de ontwikkeling van zijn modellen. De importeur heeft inmiddels de komst van de nieuwste versie van de SUV aangekondigd.

De vernieuwde Landwind moet het typegoedkeuringsproces nog doorgaan, maar de Chinezen hebben er alles aan gedaan om daar deze keer zonder problemen door te komen. De voorzijde is opnieuw ontworpen om schokken beter te kunnen absorberen, aan de achterzijde zijn de bladveren vervangen door schroefveren, het chassis is verlengd en de auto is voortaan standaard voorzien van ABS.

JMC denkt zelfs al na over uitbreiding van het gamma in Europa. Naast de Landwind wil het merk ook een MPV gaan voeren. Deze Opel Meriva-deriveraat wordt in China gebouwd, maar is in Europa ontwikkeld. Ook dit model heeft nog geen typegoedkeuring.