Nieuwe Mazda3 vanaf 18.295 euro

0
86

2 augustus 2006

Mazda heeft de prijzen van de nieuwe Mazda3 bekendgemaakt. De prijslijst begint met de 1.4 S-VT Exclusive hatchback vanaf 18.295 euro. Begin september start de levering, al moet op de uitvoeringen met CiTD dieselmotor nog iets langer gewacht worden.

De nieuwe Mazda3 is net als zijn voorganger leverbaar als vijfdeurs hatchback of vierdeurs sedan. In tegenstelling tot de rest van de wereld is de dakspoiler op de hatchback in Nederland standaard. De grootste uiterlijke wijzigingen zijn de nieuw vormgegeven bumpers en de nieuwe lichtmetalen velgen.

Onderhuids zijn belangrijkere aanpassingen gedaan. De Mazda3 is verkrijgbaar met drie benzinemotor en een diesel. De 1.4 S-VT met 84 pk is leverbaar in de Exclusive en Touring uitvoering. De 1.6 S-VT met 105 pk kan als Touring of als Executive worden aangekleed. De tweeliter is voorbehouden aan de Executive versie en de extra sportieve GT-M variant, een voorproefje op de Mazda3 MPS die later dit jaar zal worden geïntroduceerd.