Spyker stapt F1 in, Schumacher stopt ermee – Autonieuws | Autokopen.nl

0
68

11 september 2006

De Grand Prix van Italië 2006 was een bijzondere. Niet omdat het de meest spectaculaire Formule 1-race ooit was, maar vanwege enkele opmerkelijke aankondigingen. Allereerst maakte de Nederlandse fabrikant Spyker bekend het Midland F1-team te hebben gekocht en vervolgens liet zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher weten met pensioen te gaan.

Ferrari-rijder Schumacher nam in stijl afscheid van zijn Italiaanse fans, met een afgetekende overwinning. Uiteraard rijdt Schumacher de rest van het seizoen nog uit. Hij heeft immers nog volop kans een achtste wereldtitel te behalen. Zijn rivaal Fernando Alonso scoorde door een opgeblazen motor geen punten in Italië waardoor Schumacher nog maar twee punten achterstand heeft met drie races te gaan. Schumacher blijft na zijn loopbaan als coureur actief betrokken bij Ferrari, maar heeft ook beloofd meer tijd met zijn gezin door te gaan brengen. De Fin Kimi Raikkonen neemt zijn stoeltje bij Ferrari over, de Braziliaan Felipe Massa heeft zijn contract verlengd.

Ferrari is voortaan niet meer het enige exclusieve sportwagenmerk dat in de Formule 1 vertegenwoordigd is. De Nederlandse concurrent Spyker stapt de koningsklasse van de autosport binnen. Het M-Consortium, een overeenkomst tussen Spyker-baas Victor Muller en internetondernemer Michiel Mol heeft Midland F1 gekocht, waarna de naam Spyker aan het team is gehangen. Voor Spyker is het eigen Formule 1-team vooral een prachtig marketinginstrument, maar teambaas Mol wil meer dan alleen meedoen. Hij hoopt op korte tijd het Wilhelmus te horen tijdens na een Grand Prix.