Jeep Compass komt in oktober – Autonieuws | Autokopen.nl

0
76

11 september 2006

De Jeep Compass zal per half oktober in Nederland leverbaar zijn. De compacte terreinwagen is verkrijgbaar vanaf 28.495 euro. Er is keuze uit twee verschillende uitrustingen en twee motoren.

Voor Jeep is de Compass een avontuur, waarbij buiten de gebaande paden wordt getreden. Het Amerikaanse betreedt met de compacte SUV namelijk een nieuw terrein. Jeep staat bekend om zijn offroad-capaciteiten, maar wil met de Compass laten zien dat dat ook op kleinere schaal en met veel comfort kan. Het blijft echter een terreinwaardige auto, dankzij actieve vierwielaandrijving met spermogelijkheid.

De Jeep Compass is leverbaar met een 2,4 liter benzinemotor met 170 pk en een tweeliter CRD diesel met 140 pk. De dieseluitvoering is de zuinigste Jeep ooit met een verbruik van 6,8 liter per 100 kilometer. Met een top van 189 km/h en sprint van 0-100 km/h in 11,0 seconden vertoont de Compass bovendien goede resultaten. Met de benzinemotor accelereert de Compass drie tienden rapper, maar ligt de topsnelheid 6 km/h lager.

De Compass wordt geleverd als Sport en als Limited. Beide modellen zijn leverbaar met zowel de benzine- als de dieselmotor. De Limited-uitvoeringen onderscheiden zich door de luxueuze aankleding met onder meer een lederen interieur, cruise control en 18-inch lichtmetalen velgen. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere 16-inch lichtmetalen velgen, ESP en airconditioning. Al kan de Compass 2.4 ook zonder dat laatste worden besteld om tot de prijs van 28.495 euro te komen. Houd wel rekening met langere levertijden, maar het scheelt wel 1.500 euro. De Compass 2.4 Limited staat vanaf 32.800 euro op de prijslijst. De Compass 2.0 CRD is er in Sport-uitvoering vanaf 33.650 euro en als Limited vanaf 36.455 euro.