Mazda3 MPS vanaf 34.595 euro – Autonieuws | Autokopen.nl

0
51

11 september 2006

De Mazda3 MPS is leverbaar vanaf 34.595 euro. De MPS-uitvoering is het topmodel van de nieuwe Mazda3-reeks, die sinds vorige week in de showrooms staat. De voorwielaangedreven hot hatch is voorzien van een 2,3 liter turbobenzinemotor met 260 pk.

De Mazda3 MPS staat geheel in het teken van sportiviteit. Zowel door aanpassing van het uiterlijk, als de afstelling van de motor en het chassis. Een stijvere carrosserie en een aangepast onderstel moeten zorgen voor een verbeterde wegligging. Ten opzichte van de standaardversie van de nieuwe Mazda3 helt de MPS zestig procent minder over. De krachtbron heeft directe benzine-inspuiting, wat zorgt voor extra vermogen. De motor levert 260 pk bij 5.500 toeren per minuut en een maximumkoppel van 380 Nm bij 3.000 toeren. Daarmee accelereert de Mazda3 MPS in 6,1 seconden van nul naar honderd en heeft de auto een topsnelheid van 250 km/h.

In totaal zijn er overigens al meer dan een miljoen exemplaren van de Mazda3 verkocht sinds de introductie van het eerste model in juni 2003. Nooit eerder verkocht Mazda zoveel auto’s uit een modelreeks in zo’n korte tijd, drie jaar en twee maanden.