Samsung kondigt Galaxy Watch aan en heeft een kado voor snelle beslissers

0
130

Samsung kondigt Galaxy Watch aan en heeft een kado voor snelle beslissers

Samsung heeft de Galaxy Watch gepresenteerd. Het slimme horloge ligt vanaf 7 september in de Nederlandse schappen. Android Planet vertelt je alles over de specificaties, functies en het cadeautje voor snelle beslissers.

Galaxy Watch officieel onthuld

Na meerdere geruchten over een door Samsung ontwikkelde smartwatch, is de kogel nu door de kerk. De Galaxy Watch is gelijktijdig met de Samsung Galaxy Note 9 officieel gepresenteerd tijdens een persconferentie, die via livestream te volgen was. Hij volgt de Gear S3 op, het vorige horloge van Samsung.

Galaxy Watch kleuren

De Galaxy Watch komt uit in twee versies. Het instapmodel met een kastgrootte van 42mm en 1,2 inch-amoled-scherm komt in het rosé goud en zwart uit, en kost 309 euro. De grotere variant heeft een kastgrootte van 46mm met schermformaat van 1,3 inch. Dit grotere model komt enkel in het zilver uit en kost 329 euro. De Galaxy Watch heeft een luxe uiterlijk. Daarnaast kun je polsbandjes verwisselen, waarmee je de Watch naar jouw smaak zet.

Beide modellen draaien op een Exynos-chipset en bevatten 4GB opslaggeheugen. Via bluetooth en nfc kun je verbinding maken met andere apparaten. In andere landen wordt ook een versie verkocht die zelfstandig over mobiel internet via 4G beschikt, maar die komt niet in Nederland uit.

Slim horloge heeft stressmeter

Het horloge heeft er verder een aantal slimme functies bijgekregen, en kan nu onder meer je slaapritme in de gaten houden. In de ochtend krijg je hiervan een update. Daarnaast beschikt de Watch over een stressmeter die je ademhalingsoefeningen aanraadt zodra je je levels door het dak heen gaan.

Galaxy Watch black

Lange tijd ging het gerucht dat de Galaxy Watch op Wear OS zou draaien, dat voorheen bekend stond als Android Wear. Hier blijkt echter niks van waar te zijn. Samsung kiest er namelijk voor om de Watch uit te rusten met Tizen OS, een zelfgemaakt besturingssysteem.

Cadeautje voor snelle beslissers

De Galaxy Watch ligt vanaf 7 september in de winkel en is nu al te reserveren. Wie tussen 9 augustus en 6 september bestelt, krijgt een gratis oplaaddock cadeau. Met dit nieuwe accessoire kun je tegelijkertijd je horloge en Samsung-smartphone opladen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

  • Bestel de nieuwe Samsung Galaxy Note9 (en meer) bij MediaMarkt (ADV) (9-8)
  • Samsung Galaxy Note 9 officieel: alles wat je moet weten (9-8)
  • Samsung Galaxy Note 9 livestream: volg de onthulling hier (9-8)
  • Video: Fortnite speelbaar op Galaxy S9 en andere toestellen (9-8)
  • ‘Samsung Galaxy S7 en andere smartphones kwetsbaar voor Meltdown-lek’ (8-8)