SsangYong klaar voor Actyon – Autonieuws | Autokopen.nl

0
71

12 september 2006

SsangYong presenteert op de Salon van Parijs de nieuwe Actyon, een kruising tussen een coupé en een SUV. Kort na de Franse autotentoonstelling, die eind deze maand van start gaat, komt de crossover al naar Nederland.

Het Koreaanse automerk is bezig met een snelle opmars in Europa, de Actyon is alweer de derde nieuwkomer van SsangYong binnen een jaar. SsangYong haakt met de Actyon in op de trend om werelden te verenigen, de sportiviteit en elegantie van een coupé worden gekoppeld aan de robuustheid, ruimte en veelzijdigheid van een SUV.

Hoewel de exacte specificaties, uitvoeringen en prijzen nog moeten worden vastgesteld, verwacht SsangYong de Actyon vanaf half oktober aan te kunnen bieden voor minder dan 28.000 euro, inclusief vierwielaandrijving en 2,3 liter benzinemotor met 150 pk. De Actyon is ook leverbaar met een 141 pk sterke dieselmotor. Deze derde generatie commonrail dieselmotor is ontwikkeld door Delphi. De dieseluitvoering is ook verkrijgbaar met tweewielaandrijving.