Dit zijn de 3 beste alternatieven voor Inbox by Google

0
39

Dit zijn de 3 beste alternatieven voor Inbox by Google

Google stopt in maart 2019 met Inbox, zijn experimentele mailapp. Inbox by Gmail is geliefd vanwege het automatisch labelen van minder belangrijke mails en de optie om herinneringen in te stellen voor mails en andere zaken. Android Planet zet zijn favoriete Google Inbox-alternatieven op een rij.

1. Gmail

Gmail

Als Inbox begin volgend jaar stopt, kun je de app niet meer downloaden of gebruiken. Wie zijn mail nu bijhoudt met Inbox, kan volgens Google het beste overstappen naar Gmail. Logisch: deze maildienst is ook van Google en toont advertenties, waar het internetbedrijf veel geld aan verdient. Google is er daarom bij gebaat dat zoveel mogelijk mensen Gmail gebruiken, en heeft de app de afgelopen jaren daarom flink verbeterd.

Je mails worden grotens automatisch geordend in belangrijke en minder belangrijke postvakken en Google’s algoritme stelt bij duidelijke mails handige antwoorden voor. Een pluspunt van Gmail is dat je eenvoudig heel veel soorten mailaccounts kunt toevoegen. Werk, studie, privé; al deze mailaccounts hebben een eigen account binnen de Gmail-app. En de herinneringen die je kent van Inbox, zitten ook in Gmail.

→ Download Gmail in Google Play (gratis)

2. Todoist

Eén van de beste Inbox-features is het aanmaken en uitstellen van herinneringen in je mail (en eventueel Google Agenda). Als Inbox straks verdwijnt, kun je voor de notities bijvoorbeeld uitwijken naar Todoist. Deze fraai vormgegeven notitie-app laat je snel notities maken die je kan toewijzen aan projecten en labels.

Het is ook mogelijk om een taak een prioriteit, deadline en herinnering te geven. Todoist werkt ook op iOS en via een webversie. Je kan de dienst koppelen aan Google Agenda, zodat herinneringen in je agenda verschijnen. Todoist is gratis te gebruiken, maar om alle bovenstaande features te kunnen gebruiken, heb je een abonnement van 32 euro per jaar nodig.

→ Download Todoist in Google Play (gratis)

3. Microsoft Outlook

De Microsoft Outlook-app was jarenlang één van de mindere mailapps voor Android. Na meerdere overnames en verbeteringen behoort Outlook nu bij de betere apps, wat vooral komt door het duidelijke ontwerp en de handige features. Het Prioriteit-startscherm van Outlook toont alleen je belangrijkste mails. Klik je op overige dan krijg je alle andere mails te zien, van nieuwsbrieven en reclames tot aankoopbevestigingen.

Net als Inbox laat Outlook je mails snoozen zodat ze op een gekozen dag en tijdstip weer in je (belangrijke) inbox verschijnen. Ook heb je de mogelijkheid om mails te archiveren of definitief te verwijderen. Daarnaast kun je apps als Evernote, Facebook en Microsofts Wunderlist integreren met Outlook om gebeurtenissen en herinneringen in de mailapp te krijgen. De mail-app heeft ook een geïntegreerde kalender, een uitgebreide zoekfunctie en ondersteunt veel verschillende soorten maildiensten.

→ Download Microsoft Outlook in Google Play (gratis)

Te laat voor Newton: alternatief stopt deze maand

Als we dit lijstje twee maanden geleden zouden maken, hadden we Newton er ook ingezet. De maildienst – die voorheen CloudMagic heette – biedt veelal dezelfde features als Inbox, al kost hij wel 50 dollar per jaar. Of beter gezegd: kostte. Het bedrijf achter Newton heeft in augustus namelijk bekendgemaakt dat de mail-app op 25 september stopt omdat het verdienmodel niet rendabel is.