Renault en Opel nek-aan-nek in Europa – Autonieuws | Autokopen.nl

0
89

15 november 2006

De koppositie van Volkswagen in de Europese autoverkopen komt dit jaar niet meer in gevaar, maar om de tweede plaats ontspint zich een enerverend duel tussen Opel en Renault. Na een sterke maand oktober zijn de Fransen de Duitsers voorbijgestoken, maar Opel heeft nog twee maanden om de 401 exemplaren achterstand weer in te halen.

Volkswagen was in oktober opnieuw het best verkochte merk in Europa. De autofabrikant uit Wolfsburg voegde 132.090 stuks toe aan het verkooptotaal van 2006, dat nu 1.350.980 bedraagt. Renault verkocht in oktober 104.470 nieuwe personenauto’s, waarmee het op een totaal van 1.069.889 uitkomt. Opel staat op 1.069.488 nadat het afgelopen maand 92. 856 auto’s op kenteken zette. Ook Ford is de grens van een miljoen verkochte exemplaren gepasseerd. Met 90.381 verkochte auto’s in oktober komt het merk op 1.031.347 stuks.

Herstel
In Europa zijn er in oktober ruim 3 procent meer personenauto’s verkocht dan in dezelfde maand een jaar geleden. Hiermee vertoont de markt na vier mindere maanden weer een teken van herstel. Ten opzichte van de eerste tien maanden van 2005 vertoont de Europese automarkt een nipte stijging van 0,4 procent.

Behalve Italië, waar verkopen in de afgelopen maand op hetzelfde niveau lagen als in de zelfde periode vorig jaar, kenden alle grote Europese markten een ruime stijging ten opzichte van oktober 2005. Ook de kleinere EU-lidstaten deden het goed, met uitzondering van Zweden, Ierland en Finland, waar vorig jaar in oktober meer auto’s werden verkocht dan dit jaar.