Volkswagen Passat Rrrrrr 36 – Autonieuws | Autokopen.nl

0
79

16 november 2006

In navolging van de Golf R32 verschijnt nu ook de Volkswagen Passat in een extra snel en sportief model, de R36. Zoals u waarschijnlijk al geraden heeft, is de gepeperde Passat voorzien van een 3,6-litermotor. De V6 levert in deze woeste Passat 300 pk, 50 pk meer dan normaal.

Het maximumkoppel bedraagt 350 Nm en komt vrij bij 2.400 toeren per minuut. Vanuit stilstand sprint de Passat R36 in 5,6 seconden naar 100 km/h. Tenzij u een Variant heeft, dan moet u twee tienden van een seconde eerder van huis. De topsnelheid zal u niets verbazen, die is netjes begrensd op 250 km/h. De Passat R36 is voorzien van Volkswagens moderne DSG-transmissie.

De krachtige Passat rijdt niet alleen lekker, hij ziet er nog fraai uit ook. Het beproefde design van de Passat is opgesierd met een vernieuwde voorbumper met grotere luchtinlaten, verchroomde sierlijsten, sideskirts, dubbele uitlaatpijp en achterspoiler. Tienspaaks velgen met extra brede banden maken het geheel compleet. De Volkswagen Passat R36 wordt de komende weken tentoongesteld op de Essen Motor Show en verschijnt in mei volgend jaar op de markt.