Nagare wijst de weg naar nieuwe Mazda-look – Autonieuws | Autokopen.nl

0
67

16 november 2006

Mazda presenteert op de Los Angeles Auto Show een nieuwe concept car, de Nagare. De designafdeling van Mazda is ijverig geweest dit jaar, want eerder werden al de Sassou, Senku en Kabura gepresenteerd.

Hoewel Mazda nog altijd vasthoudt aan de Zoom Zoom-filosofie, vat de Nederlandse ontwerpchef Laurens van den Acker de Nagare samen in één woord: ‘flow’. Zijn collega van het Amerikaanse ontwerpkantoor Franz von Holzhausen heeft meer woorden nodig: “Het model is geïnspireerd op natuurlijke elementen. De designers hebben beweging, energie en lucht vertaald in een prachtig lijnenspel in combinatie met elegante vormen, die ogenschijnlijk zonder enige inspanning kracht uitstralen en tegelijkertijd uitdagend en opvallend verleidelijk zijn”.

De vormentaal die Mazda met de Nagare neerzet moet in ieder geval terugkomen in toekomstige modellen van het Japanse merk. Op de Los Angeles Auto Show zijn naast het Nagare concept ook de nieuwe CX-7 crossover, de voor de Amerikaanse markt bestemde zevenpersoons CX-9 en de nieuwe MX-5 Roadster Coupé te zien op de Mazda-stand.