LG V40 ThinQ: prijzen, specificaties, review en video’s

0
53

LG V40 ThinQ

Scherm6.4 inchCamera12 megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties
  • Nieuws

Dit moet je weten over de LG V40 ThinQ

De LG V40 ThinQ is een high-end Android-smartphone die in de herfst van 2018 is gepresenteerd. Het toestel heeft een groot beeldscherm, krachtige hardware en maar liefst vijf camera’s. Voorop zitten er twee, achter zelfs drie. Je kan de V40 ThinQ zien als een grotere en betere versie van de G7 ThinQ, die in de lente van 2018 uitkwam.

Pluspunten LG V40 ThinQ

 

  • Groot beeldscherm is zeer geschikt voor video’s en spelletjes
  • Vijf camera’s voor veel camerafuncties
  • Ondersteunt hoge kwaliteit audio

Minpunten LG V40 ThinQ

 

  • Door zijn grootte is het toestel lastig met één hand te bedienen

Onderscheidend: vijf camera’s

LG V40 officieel

Steeds meer smartphones hebben twee camera’s achterop. De LG V40 ThinQ doet daar nog een schepje bovenop en beschikt over drie camera’s aan de achterkant. De primaire 12 megapixel camera maakt de standaard foto’s en video’s. Er is ook een telelens aanwezig met een resolutie van 12 megapixel waarmee je kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Deze feature tref je ook aan op de OnePlus 5 en Apple iPhone’s.

De derde V40 ThinQ-camera is een 16 megapixel groothoeklens. Met deze camera kan je een veel groter van de omgeving op de foto krijgen. LG zette zo’n groothoekcamera ook op oudere smartphones zoals de G7 ThinQ en V30.

Voorop de LG V40 ThinQ zitten ook twee camera’s, bedoeld om betere selfies te maken. Samen kunnen de frontcamera’s namelijk foto’s maken met een bokeh-effect, waarbij de achtergrond vervaagt en jij meer naar voren komt.

Het beeldscherm van de V40 ThinQ is met 6,4 inch aan de grote kant, waardoor de telefoon lastiger met één hand te bedienen is. Het haarscherpe qhd-display heeft bovenin een scherminkeping (notch) waar sensoren en de frontcamera’s achter schuilgaan. Net als zijn voorganger heeft de V40 ThinQ een oled-beeldscherm, dat energiezuiniger is en een beter contrast heeft dan een lcd-scherm.