Mitsubishi i Japanse Auto van het Jaar – Autonieuws | Autokopen.nl

0
40

16 november 2006

De Mitsubishi i is in Japan verkozen tot Auto van het Jaar. Waar de Europese autojournalisten dit jaar een voorliefde voor grote gezinsauto’s blijken te hebben, blijven hun Japanse collega’s trouw aan compacte modellen.

Vorig jaar viel de prijs ten deel aan de Suzuki Swift, het jaar daarvoor won de Subaru R2. Het is voor het eerst dat Mitsubishi de prestigieuze titel in de wacht sleept. De 62-koppige jury van de Automotive Researchers’ & Journalists’ Conference of Japan (in de volksmond ook wel RJC genoemd) vonden de Mitsubishi i van de 25 Japanse kandidaten het meest opvallend en vernieuwend.

Alle modellen die tussen 1 november en 31 oktober op de markt zijn verschenen in een oplage van minimaal vijfduizend stuks per jaar komen in aanmerking voor de titel. De Mitsubishi i, een compacte vijfdeurs hatchback, is vooralsnog niet leverbaar in Europa, al heeft de Japanse fabrikant het model wel een tijdje uitgeprobeerd in Groot-Brittannië.