Nieuws: Mazda CX-5 modeljaar 2019 | Autokopen.nl

0
42

Diverse kleine verbeteringen voor populaire SUV

11 oktober 2018

Bob Kroese

Mazda voert voor het nieuwe modeljaar diverse wijzigingen door aan de CX-5. De populaire SUV wordt onder andere voorzien van een nieuw bedieningspaneel voor de airconditioning.

De Mazda CX-5 ondergaat enkele wijzigingen. Voor de Japanse markt kondigt het merk enkele verbeteringen aan, die binnenkort ook op Europese versies doorgevoerd zullen worden. Het gaat vooral om kleine wijzigingen, die je aan de buitenkant niet ziet.

In het interieur zou je de vernieuwde knoppen van de klimaatregeling kunnen spotten. Volgens Mazda is het nieuwe bedieningspaneel overzichtelijker en eenvoudiger in gebruik. Ook zichtbaar, voor de geoefende spotter, is het vernieuwde audiosysteem. De goedkoopste versie is vanaf modeljaar 2019 uitgerust met zes in plaats van vier speakers, die bovendien mooier zijn afgewerkt. Het multimediasysteem ondersteunt vanaf nu bovendien Android Auto en Apple CarPlay, waarmee bepaalde apps van een smartphone gebruikt kunnen worden op het scherm in de auto.

Verder Mazda introduceert GVC Plus op de CX-5. Het G-Vectoring Control-systeem was al leverbaar, maar kan nu ook met remingrepen de stabiliteit in bochten verbeteren. Het merk zal het vernieuwde systeem binnenkort ook bij de andere modellen uitrollen. De veiligheid wordt verder verbeterd doordat de auto nu ook in het donker voetgangers detecteert en daarop kan anticiperen.

De CX-5 modeljaar 2019 komt later dit jaar naar Nederland.