Xiaomi Redmi S2: nieuws, aanbiedingen, tips en updates

0
56

Xiaomi Redmi S2

Scherm6 inchCamera12 megapixelPrijsLos vanaf € 0,-

  • Overzicht
  • Los toestel
  • Specificaties

Dit moet je weten over de Xiaomi Redmi S2

De Xiaomi Redmi S2 is een goedkopere smartphone met een groot beeldscherm en een metalen ontwerp dat lijkt op de iPhone X. Achterop zitten twee camera’s, voorop is een goede frontcamera geplaatst. Zo maak je mooie selfies, ook in het donker. Xiaomi staat bekend om goede smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, en deze Redmi S2 is daar een prima voorbeeld van.

Pluspunten Xiaomi Redmi S2

  • Groot beeldscherm biedt veel werkruimte
  • Lange accuduur
  • Uitstekende frontcamera
  • Door infraroodsensor ook te gebruiken als afstandsbediening

Minpunten Redmi S2

  • Opladen gaat langzaam via oude micro-usb-poort
  • Lage schermresolutie zorgt voor minder scherp beeld

Onderscheidend: betere selfies

De Xiaomi Redmi S2 richt zich vooral op gebruikers die veel waarde hechten aan goede selfies. De telefoon heeft daarom een frontcamera met een hoge resolutie van 16 megapixel, voor scherpe plaatjes. Ook heeft de camera een groot diafragma, waardoor hij betere foto’s maakt in het (schemer)donker. En de groothoeklens legt een groter van je omgeving vast zodat je vrienden ook op je selfie staan.

De Redmi S2-frontcamera heeft een ingebouwde portretmodus, kan je gezicht verfraaien en laat het scherm zacht oplichten om je huid minder wit te maken. Hecht je minder waarde aan deze features dan kan je ze ook uitzetten.

De Redmi S2 heeft achterop twee camera’s zitten. Die hebben resoluties van 12 en 5 megapixel en schieten naast normale foto’s ook plaatjes met een bokeh-effect. Hierbij vervaagt de 5 megapixel camera de achtergrond, zodat de persoon of het object op de voorgrond er meer uitspringt. Xiaomi zegt kunstmatige intelligentie te gebruiken om nog betere foto’s en video’s mogelijk te maken. De camera filmt in 1080p-resolutie, full-hd dus.

Het lcd-beeldscherm van de Redmi S2 is 5,99 inch groot en heeft een hd-resolutie. Op dit schermformaat is dat niet zo scherp, waardoor je bij het kijken van foto’s en video’s individuele pixels kan onderscheiden. Heel storend is het niet, maar in deze prijsklasse heb je ook de keuze uit telefoons met een scherper full-hd-display.

Het toestel heeft 3GB of 4GB werkgeheugen, een vlotte Snapdragon-processor en 32GB of 64GB opslaggeheugen. Je kan de Redmi S2 beveiligen met je gezicht (via de frontcamera) of – veiliger – je vingerafdruk.