Krachtvoer voor BMW 535d – Autonieuws | Autokopen.nl

0
100

17 november 2006

De BMW 535d kan niet bepaald worden ingedeeld in de categorie ‘stakkerige dieseltjes’. Dat geldt nog eens extra na een bezoek aan de Duitse tuner Hamann. Dit bedrijf is erin geslaagd de toch al imposante prestaties van de topdiesel nog verder te vergroten.

Wie zijn of haar 535d naar Hamann brengt, krijgt een vuurspuwend monster terug. Na aanpassing van het motormanagement levert de krachtbron maximaal 350 pk en 660 Nm koppel. Voldoende kracht voor een onbegrensde topsnelheid van 276 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 5,8 seconden. Waarden waarvoor een potige benzinemotor zich niet hoeft te schamen.

Het is een kwestie van smaak of de 535d-bezitter ook het uiterlijk door Hamann laat modificeren. Het bedrijf kan voorzien in visueel krachtvoer zoals dubieuze dorpelverbreders, spoilers, andere nieren voor de grille en matzwart achttien inch lichtmetaal met een gepolijste rand, wat vooral mooi oogt in combinatie met donkere lakkleuren.

Ook leuk zijn een schroefset ter verlaging van de carrosserie en een sportuitlaat met vier eindpijpen die moeiteloos kan wedijveren met het exemplaar dat de M5 opsiert. Wij zouden er overigens de voorkeur aan geven alleen de techniek van de 535d te laten aanpassen en het typeplaatje te verwijderen. Dat levert een heerlijk anonieme hotrod op, die nog best zuinig is ook.