Kleine Hummer is groot nieuws – Autonieuws | Autokopen.nl

0
77

22 november 2006

Naast de nieuwe Porsche Cayenne is er nog meer groot nieuws in Detroit. Hummer presenteert op de Amerikaanse autotentoonstelling een studiemodel van de H4 -voor Hummer-begrippen een kleine auto. De Hummer H4 moet de directe strijd aangaan met de Jeep Wrangler.

Het duurt overigens nog wel even voordat de kleinste Hummer daadwerkelijk op de markt komt. Naar verwachting is het productiemodel pas halverwege 2009 gereed. Voor moederbedrijf General Motors is de H4 een belangrijk model. Het moet de geflopte Chevrolet Trailblazer zo snel mogelijk doen vergeten.

Hummer is een merk in opmars, maar wordt gestuit door de stijgende brandstofprijzen en het groeiende milieubesef van de Amerikanen. De relatief compacte H3 combineert beide ontwikkelingen. Daarom is Hummer ook van plan volgend jaar een pick-up variant van dit succesvolle model op de markt te brengen. De H3 pick-up is ingeroosterd voor modeljaar 2009, wat betekent dat we de eerste exemplaren medio 2008 tegemoet kunnen zien.