C-Max zonder Focus – Autonieuws | Autokopen.nl

0
61

6 december 2006

Na het binnenhalen van de Auto van het Jaar-titel met de S-Max heeft Ford de MPV-smaak goed te pakken. De vernieuwde C-Max focust zich dan ook meer op dit segment en minder op de Focus waarvan hij oorspronkelijk is afgeleid. De verwijzing naar dit model verdwijnt zelfs uit de typeaanduiding.

Drie jaar na de introductie van de Ford Focus C-Max onthult Ford op de salon van Bologna de tweede generatie van de C-Max. Vooral de voorzijde heeft veel weg van de grotere S-Max. De neus oogt in ieder geval een stuk dynamischer dan die van zijn voorganger. Aan de achterzijde is nieuwe LED-verlichting toegepast. Ook binnenin zijn nieuwe materialen toegepast, waarmee het kwaliteitsgevoel in de auto er behoorlijk op vooruit is gegaan.

De rode kleur van de instrumenten moeten volgens Ford een ‘warm gevoel’ oproepen. Andere opmerkelijke details zijn de handrem in Z-vorm en het optionele panoramadak. Nadere informatie over de C-Max bewaart Ford tot het nieuwe jaar. De Ford C-Max wordt in april 2007 bij de dealers verwacht.