Nieuwe Astra komt in februari – Autonieuws | Autokopen.nl

0
70

7 december 2006

De gefacelifte Opel Astra wordt in februari 2007 de Nederlandse showrooms ingereden. Naast het uiterlijke heeft Opel ook de motoren en uitrusting aangepakt. Vanaf vandaag is de nieuwe Astra te zien in Bologna.

De update geldt voor alle leden van de Astra-familie: van de vijfdeurs hatchback, de Stationwagon en de sportieve driedeurs GTC tot de dynamische, elegante TwinTop cabrio-coupé. Opels bestverkopende model is voortaan leverbaar met tien verschillende motorversies, met vermogens tussen 90 en 240 pk. De prijslijst begint bij een schappelijke 18.995 euro voor de 1.4 Twinport Ecotec met 90 pk.

Nieuw in de reeks benzinemotoren zijn de 1.6 Ecotec met 115 pk en de 1.6 turbomotor die de tweeliter turbo vervangt. Ondanks zijn kleinere cilinderinhoud levert deze motor betere prestaties dan zijn voorganger: 180 om 170 pk, en een verbruik dat 1,3 liter zuiniger is per 100 kilometer. “Ondanks het hogere vermogen en het extra koppel zijn we er opnieuw in geslaagd om het brandstofverbruik van onze al uiterst efficiënte motoren nog verder terug te dringen. Dat is goed nieuws voor het milieu en voor de portemonnee van onze Astra-klanten”, zegt Roger Johansson van Opels motorenafdeling.
Ook het dieselgamma krijgt versterking. De 1.9 CDTi maakt plaats voor een kleinere, maar sterkere 1.7 CDTi. Ook de nieuwe dieselmotor kent twee versies, één van 110 en één van 125 pk. Een roetfilter is standaard en de motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

“De Astra is ons populairste en belangrijkste volumemodel en heeft met succes een plaats veroverd in het uitermate competitieve marktsegment. Het spreekt dus voor zich dat we heel wat aandacht hebben besteed aan de vernieuwde editie. Het resultaat: één van de aantrekkelijkste en meest succesvolle auto’s biedt nu nog meer waar voor zijn geld”, aldus Carl-Peter Forster, President van GM Europe. Het exterieur zal niet veel tijd gekost hebben. Opel heeft het uiterlijk van de Astra slechts licht geretoucheerd en niet drastisch omgegooid. De bumper is geïntegreerd in de V-vormige voorzijde en de grille is wat imposanter gemaakt.