Nieuwe Smart Fortwo in gelimiteerde oplage – Autonieuws | Autokopen.nl

0
59

6 december 2006

Smart levert de eerste lichting van de nieuwe Smart Fortwo in een extra luxe, gelimiteerde oplage van 1.500 exemplaren. Deze Limited One-uitvoering, is per direct te bestellen. Wie de auto eerst wil zien moet naar Italië, waar de auto op de salon van Bologna wordt gepresenteerd.

Dat de presentatie in Italië plaatsvindt, is geen toeval, Smart is daar namelijk populairder dan waar ook ter wereld. En in zo’n modieus land moet je een auto natuurlijk een beetje hip aankleden. Smart heeft gekozen voor een ensemble van groene carrosseriepanelen en een zilvergrijze veiligheidskooi. Het interieur bestaat uit stoelen met lederen bekleding in een fraaie cognactint, velours vloermatten en comfortverhogende voorzieningen zoals automatische airconditioning, stoelverwarming, een speciaal audiosysteem en een opvallend instrumentarium. Bovendien heeft de speciale Smart een panoramisch zonnedak.

De achterwielen (formaat 15 inch) worden aangedreven door een 71 pk sterke benzinemotor. De opvallende snelheidsmeter kan dankzij dat vermogen oplopen tot 145 km/h. Wie de Smart Fortwo Limited One nu al bestelt, moet overigens tot april 2007 wachten voordat de auto bij de dealer kan worden opgehaald. Prijzen zijn nog niet vastgesteld, maar Smart belooft dat deze niet veel zullen afwijken van die van het oude model.