Dodge Viper nog venijniger

0
69

29 december 2006

In Detroit presenteert Dodge de Viper SRT-10 van modeljaar 2008. Onder de nieuwe motorkap schuilt een grotere, en vooral krachtigere motor. Uit de 8,4 liter V10 in het vooronder komen voortaan 600 paardenkrachten, in plaats van de 510 pk van zijn voorganger. Het venijn hoeft dus niet altijd in de staart te zitten.

Dodge voelde zich schijnbaar bedreigd door de introductie van de 505 pk sterke Corvette Z06 en nam geen halve maatregelen. Het 0,1 liter grotere motorblok levert niet alleen 90 pk meer vermogen, ook het koppel is flink toegenomen tot bijna 760 Nm. De handgeschakelde versnellingsbak werd herzien om alle brute kracht onder controle te kunnen houden.

Van buiten is trouwens weinig te zien van de evolutie van de Viper SRT-10. De ontwerpers hadden het druk genoeg met het opvoeren van de aandrijving. Alleen de motorkap is vernieuwd en makkelijk te herkennen aan de vele koelopeningen. De vernieuwde Viper verschijnt in de zomer op de Amerikaanse markt als roadster en coupé. Het is nog niet bekend of de krachtpatser met nog grotere spieren ook naar Nederland komt. Het huidige model wordt momenteel alleen als roadster geleverd.