Xiaomi Mi 8 Lite: prijzen, specificaties, nieuws en de review

0
67

Xiaomi Mi 8 Lite

Scherm6.3 inchCamera12 megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi 8 Lite

De Xiaomi Mi 8 Lite is een middenklasse Android-smartphone met een aantrekkelijk prijskaartje. Het toestel heeft krachtige hardware, een groot full-hd-scherm en draait op de MIUI-software van Xiaomi. Misschien ken je de Mi 8 Lite wel onder een andere naam. Dat kan: in Azië staat de telefoon ook bekend onder de namen Mi 8 Youth en Mi 8X.

Pluspunten Xiaomi Mi 8 Lite

    • Groot beeldscherm voor video’s en games
    • Veel werk- en opslaggeheugen
  • Vlotte hardware

Minpunten Xiaomi Mi 8 Lite

  • Glazen achterkant is kwetsbaar en gevoelig voor vingerafdrukken
  • Lastig met één hand te bedienen
  • Geen 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting

Onderscheidend: scherpe prijs/kwaliteitsverhouding

Xiaomi-smartphones staan al jaren bekend om hun scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. De Mi 8 Lite zet die trend voort en heeft specificaties die veelal zijn voorbehouden aan toestellen die honderden euro’s meer kosten. Zo draait de smartphone op een snelle Snapdragon 660-processor met 4GB of 6GB werkgeheugen.

Xiaomi Mi 8 Lite

Het opslaggeheugen is met 64GB of 128GB ook aan de ruime kant, en bovendien uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje. De Mi 8 Lite beschikt over dual-sim-ondersteuning en slikt dus twee simkaarten tegelijk. Het toestel ondersteunt het nieuwe bluetooth 5.0, laadt op via een universele usb-c-poort en heeft een accu met Quick Charge 3.0-snellaadtechniek. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is helaas geschrapt op deze Xiaomi-telefoon.

De Xiaomi Mi 8 Lite is gemaakt van glas met een metalen frame, en is daarom een vrij kwetsbare telefoon. Glas krast en breekt sneller dan metaal of plastic, en is bovendien gevoelig voor vingerafdrukken. Een hoesje is daarom aanbevolen.

De voorkant van de 8 Lite bestaat voor het grootste gete uit het 6,26 inch scherm, dat een langwerpige 19:9-verhouding heeft. Door deze verhouding past er verticaal iets meer content op het display, waardoor je bijvoorbeeld meer tekst ziet tijdens het lezen van een e-book. Het Mi 8 Lite-lcd-scherm telt een full-hd-resolutie voor scherp beeld.