Xiaomi Mi 8 Pro: specificaties, deals, nieuws en de review

0
60

Xiaomi Mi 8 Pro

Scherm6.2 inchCamera12 megapixel

 • Overzicht
 • Specificaties
 • Nieuws

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi 8 Pro

De Xiaomi Mi 8 Pro is een high-end smartphone met een groot scherm, een vingerafdrukscanner onder het display en 3D-gezichtsbeveiliging. Het toestel draait op MIUI-software, die heel anders is dan de standaard Android-versie.

Pluspunten Xiaomi Mi 8 Pro

 • Groot beeldscherm is zeer geschikt voor video’s en spelletjes
 • 3D-gezichtsbeveiliging
 • Vingerafdrukscanner onder het scherm
 • Veel werk- en opslaggeheugen
 • Prijs/kwaliteitsverhouding

Minpunten Xiaomi Mi 8 Pro

 • Het beeldscherm oogt minder scherp door de relatief lage full-hd-resolutie
 • Relatief kleine accu
 • Geen 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting

Onderscheidend: innovaties voor een scherpe prijs

Xiaomi-toestellen onderscheiden zich al jaren met een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. De Mi 8 Pro doet dat ook, door features en specificaties te bieden die je vindt op veel duurdere smartphones. Zo heeft het toestel een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm en meerdere sensoren die – als je dat wil – een 3D-scan van je gezicht maken. Vervolgens kan je je telefoon beveiligen met je gezicht, net zoals op de Huawei Mate 20 Pro en iPhone XS.

De Mi 8 Pro staat ook bekend als de Mi 8 Explorer Edition en is voorzien van een 6,21 inch display met full-hd-resolutie. Het scherm oogt daarom scherp, maar niet zo scherp als de qhd-schermen van duurdere toestellen. De Xiaomi-smartphone gebruikt een oled-paneel, dat een hoog contrast biedt en energiezuiniger is dan een lcd-display.

Xiaomi Mi 8 Pro

Onder de motorkap is de razendsnelle Snapdragon 845-processor geplaatst met 6GB of 8GB werkgeheugen. De opslagruimte meet 128GB en is niet uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje. Een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is eveneens afwezig. Bedraad muziek luisteren gaat via de usb-c-poort of via een usb-c-naar-3,5mm-adapter die Xiaomi meelevert.

Relatief kleine accu

Goedkopere Xiaomi-smartphones hebben over het algemeen grote accu’s, waardoor ze twee dagen meegaan. Om onduidelijke redenen is de Mi 8 Pro uitgerust met een 3000 mAh accu, wat voor dit type toestel aan de kleine kant is. Het grote full-hd-scherm en de krachtige hardware verbruiken namelijk aardig wat stroom. Het is aannemelijk dat de Mi 8 Pro een dag meegaat, maar we verwachten dat je de accu ‘s nachts moet opladen.

Dat opladen gaat gelukkig lekker snel met een usb-c-kabel en Quick Charge 4.0-ondersteuning. De accu is daarom in een mum van tijd weer vol. Draadloos opladen is niet mogelijk.