Chrysler Nassau: (nooit) eerder vertoond

0
61

29 december 2006

De eerste foto’s van Chryslers nieuwe concept car Nassau hebben hun weg op het internet gevonden. Chrysler had de komst van de auto al aangekondigd, maar de foto’s wijken toch iets af van hun eerdere omschrijving. De Amerikanen blijken een heel andere invulling te geven aan het concept vierdeurs coupé.

En dat is alleen maar goed. Sinds de Mercedes CLS is de vierdeurs coupé een geliefde carrosserievorm bij de autofabrikanten. Ook merken als Audi en Volkswagen hebben een dergelijk model in de pijplijn. Chrysler zorgt er in ieder geval op te vallen in het grote aanbod. De Nassau concept car is een kruising tussen een stationwagon en een potente coupé. Onder de motorkap schuilt een 425 pk sterke 6,1 liter HEMI-krachtbron. Daarmee kan de Nassau binnen vijf seconden van 0 naar 100 km/h accelereren.

De achterwielaangredeven Chrysler Nassau is bijna vijf meter lang. De Nassau combineert elementen van diverse modellen uit de DaimlerChrysler-stal. Zo hebben de deurlijnen veel weg van de eerder genoemde Mercedes CLS en vertoont de voorzijde veel gelijkenis met de Chrysler Sebring. De achterkant lijkt veel op de Chrysler Crossfire. Chrysler heeft zich nog niet uitgesproken over het eventueel in productie nemen van de Nassau.