Jeep op oorlogspad met Trailhawk

0
62

29 december 2006

Voor medewerkers van de Chrysler Group is er van een stille Kerst geen enkele sprake. Naast de opgevoerde Dodge Viper SRT-10 en de Chrysler Nassau concept car brengt ook Jeep een studiemodel naar de North American International Auto Show in Detroit.

Waar de meeste Europese autofabrikanten het tussen Kerst en Oudjaar rustig aan doen, hebben hun Amerikaanse collega’s het er maar druk mee. Begin volgend jaar staat namelijk de autoshow van Detroit op het programma en het is de Amerikanen er veel aan gelegen voor eigen publiek de show te stelen. Jeep doet aan de wapenwedloop mee met het Trailhawk concept. Het is een luxe variant op de Jeep Wrangler.

De Trailhawk staat op hetzelfde platform als de Wrangler. Ook de opvallende dakconstructie is, in doorontwikkelde vorm, overgenomen. Jeep springt met de Trailhawk in op de Sport Activity Truck rage in de Verenigde Staten. Onder meer Chevrolet en Hummer hebben modellen die de eigenschappen van een pick-up en een SUV combineren, ofwel net als de Trailhawk over een open laadbak beschikken. De Jeep Trailhawk is voorzien van de drieliter V6 dieselmotor uit de Grand Cherokee. Over productieplannen is nog niets bekend.