Rolls-Royce Phantom cabrio toont ware gezicht

0
65

2 januari 2007

De nieuwe cabriolet van Rolls-Royce krijgt de naam Phantom Drophead Coupé en niet Corniche zoals werd verwacht. Het uiterlijk van de auto komt wel overeen met de verwachtingen; datzelfde geldt voor zijn prestaties. In Detroit beleeft de vierzits cabrio zijn officiële première.

De vier zitplaatsen zijn te bereiken via twee unieke zelfmoorddeuren, naar analogie van hetzelfde type deuren die bij de sedanuitvoering de achterpassagiers toegang tot de auto verschaffen. Rolls-Royce creëert met die constructie extra stijfheid van de carrosserie. Het teakhouten achterdek en de opvallende aluminium motorkap zijn rechtstreeks overgenomen van de 100 EX concept car uit 2004.

De 6,75-liter V12 zorgt ook in de Phantom Drophead Coupé voor uitstekende prestaties. Bij de acceleratiesprint staat de snelheidsmeter al in 5,7 seconden op 100 km/h. De Rolls-Royce cabrio gaat in deze zomer in productie en moet ruim een half miljoen euro per stuk op gaan brengen. Daarmee ligt de prijs tussen die van de reguliere Phantom en de Phantom-versie met lange wielbasis.