Huawei P30 Pro: prijzen, specificaties, nieuws en de review

0
71

Huawei P30 Pro

Scherm inchCamera megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties

Dit moet je weten over de Huawei P30 Pro

Huawei komt met de P30 Pro; een high-end smartphone met Android 9.0 (Pie) en drie tot vijf camera’s achterop. Het toestel heeft een vingerafdrukscanner onder het scherm, een snelle processor en een accu die zeer snel oplaadt.

Op moment van schrijven is Huawei’s nieuwe smartphone nog niet officieel aangekondigd. Vermoedelijk presenteert de fabrikant de P30 Pro eind maart en komt de telefoon begin april uit. Tot de release wordt deze pagina met regelmaat bijgewerkt met de laatste geruchten, nieuwtjes en specificaties. Huawei P30 design

Huawei P30 Pro specificaties op een rij

Hoewel de Huawei P30 Pro nog niet is aangekondigd, hebben we al een aardig beeld van de specificaties van de smartphone. Verschillende lekken en geruchten leveren onderstaande details op. Onthoud wel dat de specificaties nog kunnen wijzigen in aanloop naar de P30 Pro-release.

  • 6 inch oled-scherm met kleine waterdruppelnotch, full-hd- of qhd-resolutie
  • Vermoedelijk 4 camera’s achterop, inclusief optische zoom en groothoeklens
  • Primaire camera van 38 megapixel, selfiecamera van 24 megapixel
  • Kirin 980-chipset met acht cores, 6GB of 8GB werkgeheugen
  • 128GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met speciale geheugenkaart
  • Loopt op Android 9.0 (Pie) met Huawei EmotionUI-interface
  • Vingerafdrukscanner in het scherm
  • Mogelijk koptelefoonaansluiting

Ontwerp: bekijk de Huawei P30 Pro

Dankzij een serie gelekte renders en afbeeldingen is het vrij duidelijk hoe de Huawei P30 Pro eruit komt te zien. Het toestel heeft een voorkantvullend scherm met bovenin een kleine inkeping (notch) voor de frontcamera. Deze waterdruppel-notch is fors kleiner dan de notch van de P20 Pro van vorig jaar. Het display van de P30 Pro wordt vermoedelijk een oled-scherm, een energiezuinig type dat een groot contrast en fraaie kleuren biedt. Het is nog niet helemaal duidelijk of Huawei kiest voor een full-hd- of scherpere qhd-resolutie.

De Huawei P30 Pro krijgt vermoedelijk alleen een cameramodule achterop. Een vingerafdrukscanner is niet zichtbaar en dat betekent waarschijnlijk dat de telefoon een scanner onder het scherm heeft. Zo’n vingerafdrukscanner onder het display zit ook op de Mate 20 Pro en werkt eenvoudig. Je legt je vinger simpelweg op het scherm om de P30 Pro te ontgrendelen.

Onderop de telefoon zit een usb-c-poort. Het is aannemelijk dat de accu zeer snel oplaadt, net als de accu’s van de P20 Pro en Mate 20 Pro uit 2018. Hoe groot de accu van de P30 Pro wordt, is helaas nog onduidelijk.

Huawei P30 Pro heeft veel camera’s

Huawei gooide vorig jaar hoge ogen met de uitstekende camera van de P20 Pro. De driedubbele camera gebruikt kunstmatige intelligentie om situaties te herkennen en de camera-instellingen daarop automatisch aan te passen. De Mate 20 Pro die enkele maanden later uitkwam, maakt nog iets betere foto’s. Van de P30 Pro wordt een nóg betere camera verwacht, vermoedelijk met het Leica-merk. Huawei en Leica werken al enige jaren samen.

De P30 Pro lijkt de eerste Huawei-telefoon te worden met vier camera’s achterop. Details zijn nog schaars, maar mogelijk gaat het om een 38 megapixel camera om zeer scherpe plaatjes te maken. Ook is het aannemelijk dat de P30 Pro beschikt over camera’s voor optische zoom en groothoekbeelden; features die ook op de Mate 20 Pro te vinden zijn.