Tip: zo maak je snel opslagruimte vrij via de Play Store

0
73

Tip: zo maak je snel opslagruimte vrij via de Play Store

Wist je dat de Google Play Store een functie heeft om snel opslagruimte vrij te maken op je smartphone? Android Planet laat in deze tip zien hoe het werkt.

Opslagruimte vrijmaken via Play Store

Is de opslag van je Android-smartphone bijna vol en wil je vlot wat ruimte vrijmaken? Sinds kort kun je via de Play Store snel opslagruimte creëren door overbodige apps van je toestel te verwijderen. Het handige hieraan is dat de Play Store kijkt naar welke apps je het minst gebruikt, en op basis hiervan suggesties geeft. Hierdoor kun je direct overbodige applicaties verwijderen, zodat je snel weer wat opslagruimte over hebt. Volg de stappen hieronder.

  1. Open de Play Store op je smartphone en tik op het hamburgermenu linksboven;
  2. Kies voor ‘Mijn apps en games’ en ga vervolgens naar het tabblad ‘Geïnstalleerd’;
  3. Vervolgens zie je bovenin hoeveel opslag je nog vrij hebt op je telefoon. Tik je hierop, dan kom je bij het ‘Ruimte vrijmaken’-scherm, waar je applicaties kunt aanvinken om vervolgens te verwijderen.

opslagruimte vrijmaken play store

opslagruimte vrijmaken play store

opslagruimte vrijmaken play store

Het verwijderen doe je met de groene knop onderin en fijn is dat je direct ziet hoeveel MB je vrijmaakt. In mijn geval staan apps als Google Duo en NPO Start bovenaan de lijst, omdat deze al weken niet meer zijn gebruikt. Wanneer je naar beneden scrolt, zie je je favoriete apps staan. Dit zijn bij mij bijvoorbeeld WhatsApp, Inbox by Gmail en LastPass Authenticator.

→ Op zoek naar meer hulp? Check ook het overzichtsartikel met tips om snel ruimte vrij te maken op je Android!