Bugatti Veyron total-loss

0
50

5 maart 2007

Een Bugatti Veyron kunnen kopen is één ding, hem ook nog kunnen besturen is weer een heel andere prestatie. Voor een welvarende Britse eigenaar bleek de 1001 pk op een glibberige plattelandsweg net iets te veel van het goede.

In de omgeving van Shepperton schoot De Brit met zijn peperdure Veyron van de weg, waarmee hij zijn peperdure bolide een aanzienlijk stukje korter maakte. De nieuwprijs van de Bugatti bedraagt een kleine twee miljoen euro, dus de factuur van het schadeherstelbedrijf zal aardig in de papieren lopen. Geluk bij een ongeluk is nog dat de motor het er waarschijnlijk ongeschonden van af heeft gebracht. Over de toestand van de bestuurder is niets bekend, maar het zou ons niets verbazen als hij momenteel in shocktoestand verkeert.

Voor zover bekend is het de eerste Veyron die op de openbare weg schade heeft gereden. Tijdens het ontwikkelingsproces gingen wel twee prototypes ten onder. Zowaar geen slechte prestatie, want de auto is toch al geruime tijd op de markt. Waarschijnlijk durven de meeste Veyron-bezitters nauwelijks naar buiten met hun exclusieve speeltje. Lafheid kan deze Britse eigenaar niet verweten worden, een beetje dom is het misschien wel om uitgerekend na een flinke regenbui op pad te gaan met een overdaad aan paardenkrachten.