Xbox Live komt naar Android: ook Microsoft wil mobiele gamewereld veroveren

0
30

Xbox Live komt naar Android: ook Microsoft wil mobiele gamewereld veroveren

Michel van ‘t Klaphek

Vandaag

8:38 uur
2 min

Nieuws

Binnenkort kun je ook op je Android-smartphone inloggen op Xbox Live. Microsoft heeft het voor game-ontwikkelaars makkelijk gemaakt om het sociale netwerk aan hun spellen toe te voegen.

Hoe Xbox Live Android gaat ondersteunen

Binnenkort kun je tijdens het spelen van Android-games onder meer je achievements, scores, statistieken en vrienden inzien en bijhouden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is tijdens het gamen eenmalig inloggen op je Xbox Live-account, net zoals je nu aanmeldt bij Play Services van Google. De timing van Microsoft is opmerkelijk omdat Google op 19 maart een game-event houdt.

Microsoft heeft het voor game-ontwikkelaars makkelijker gemaakt om Xbox Live in hun spel te integreren. Voorheen was de dienst enkel beschikbaar op Xbox-consoles en de pc, maar nu slaat Microsoft zijn vleugels uit. Het bedrijft hoopt haar sociale gameplatform op deze manier naar zoveel mogelijk apparaten te brengen. Of game-ontwikkelaars gehoor gaan geven aan deze wens is natuurlijk de vraag.

Xbox Live Android 1

Het lijkt een beetje op de manier waarop Minecraft de afgelopen jaren groot is geworden. Eerst was het populaire spel alleen verkrijgbaar op de computer, maar al snel volgden ook versies voor de populaire consoles. Hierbij was het telkens mogelijk om je prestaties bij te houden door in te loggen op Xbox Live.

Lees ook: Deze app zorgt ervoor dat je ongestoord kunt gamen op je Android

xCloud: Netflix voor games

De nieuwe aankondiging is onder van Microsoft’s missie om de grootste speler in de game-industrie te worden. Zo heeft het bedrijf Microsoft Game Stack ontwikkeld, waar ontwikkelaars spellen mee kunnen maken, uitbrengen en beheren.

Ook xCloud komt eraan, een dienst om videogames mee te streamen. Hierbij installeer je de spellen niet op je console of Android-smartphone, maar stream je via internet. Het enige dat je nodig hebt is een snelle verbinding.

Deze week werd xCloud aan het grote publiek getoond en Microsoft belooft de dienst binnenkort uit te brengen. Bij lancering kun je gratis proefversies van populaire games spelen, zoals het eerder genoemde Minecraft. Een releasedatum is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

  • Microsoft Teams gaat de concurrentie aan met populaire chat-app Slack (13-7)
  • Download Microsoft Edge voor Android nu in de Play Store (29-11)
  • Maak van je Android-toestel de ultieme Windows Phone (7-11)
  • Waarom de Microsoft Edge-bèta voor Android de moeite waard is (13-10)
  • Zo gaat Microsoft je Android-smartphone en Windows-pc bij elkaar brengen (12-5)