Galaxy S7 laat OnePlus 3 de hakken zien

0
887

Eerder deze week werd de OnePlus 3 gelanceerd. Kijkend naar de specs en het prijskaartje in verhouding met de veel duurdere vlaggenschepen van de concurrentie zou dit wederom een ‘flagship killer’ van de Chinese fabrikant moeten worden. Echter, de eerste vergelijkende snelheidstest met zijn grootste concurrent, de Galaxy S7, is bepaald geen succes voor de OnePlus 3 geworden.

Tijdens de test worden 12 apps, waaronder enkele ‘zware’ games zoals Asphalt 8, eerst van ‘scratch’ geladen en daarna nog een keer vanuit, als het goed is, het actieve geheugen. Echter, waar de Galaxy S7 na ruim anderhalve minuut de complete test afgerond heeft stelt de OnePlus 3 het geduld van de gebruiker behoorlijk op de proef. Het toestel is pas na 2 minuten en 22 seconden zover. Vooral het opnieuw laden van reeds opgestarte apps duurt bijna drie keer zo lang als bij de Galaxy S7. Kortom, OnePlus heeft een veel slechter geheugenbeheer.

Hopelijk is dat op korte termijn middels software updates nog op te lossen. Zoniet dan is de prijs die je als gebruiker betaalt voor het prijsverschil met de Galaxy S7 wel erg duur betaald.


De Galaxy S7 laat de OnePlus 3 in deze snelheidstest de hakken zien

OnePlus 3 heeft weer high-end specs voor een mid-range prijs
Videoreview: Vier dagen met de Samsung Galaxy S7 edge