Glazen bol: Wearable markt groeit de komende vier jaar gestaag door

0
1224

De analisten van IDC hebben hun glazen bol weer eens gebruikt. Dit keer voorspellen ze dat de Wearable markt de komende vier jaar gestaag zal blijven groeien. Een echt explosieve groei blijft, als we de voorspellingen van IDC mogen geloven, dus uit.

Voor dit jaar verwachten ze dat er bijna 102 miljoen smartwatches, fitness bandjes VR headsets en andere slimme draagbare gadgets over de toonbanken zullen gaan. De komende vier jaar zal dat aantal naar verwachting elk jaar met zo’n 25 tot 30 miljoen stijgen tot ruim 213 miljoen in 2020.

Het leeuwendeel van de wearables dat dit jaar verkocht zal worden, zo’n 51%, zijn pols (fitness) bandjes. Het marktaandeel van smartwatches komt in 2016 uit op 41%. In 2020 is 52% van alle verkochte wearables een smartwatch en daalt het aandeel van de polsbandjes naar ruim 28%, aldus de voorspellingen van IDC.

Opvallend is de verwachte groei van zogenaamde smart clothing. Dit jaar nog goed voor amper 2.2% van alle verkochte wearables. In 2020 stijgt dat naar 7.3%. De tijd zal leren in hoeverre die voorspellingen uitkomen, maar tussentijds zullen de analisten hun glazen bol ongetwijfeld nog vaker raadplegen en de verwachtingen, indien noodzakelijk, bijstellen.

IDCWearableFprecast2020

Meer informatie over de Wearable voorspellingen van IDC vind je hier.

Apple grijpt 75% van de smartwatch markt
Wearable markt in Q1 vooral een prooi voor Fitbit en Xiaomi
Nederlandse wearable markt goed voor €105 miljoen
Meer dan 7 van elke 10 verkochte Smartwatches is een Samsung