Geen iTunes maar iRadio op ROKR E2

0
134

Motorola maakte vandaag wat meer details bekend over de iRadio service die binnenkort op de markt gaat komen.

Een van de opvallendste mededelingen in het persbericht is toch wel de aankondiging dat de iRadio optie exclusief op de tweede generatie ROKR toestellen zal worden geinstalleerd, in plaats van Apple’s iTunes software.

iRadio is een ‘podcast’-achtige toepassing waarbij de gebruiker een of meerdere Radiozenders zijn PC naar z’n mobieltje kan ‘downloaden’. In totaal zal de nieuwe ROKR E2 zo’n 70 uur aan iRadio muziek kunnen opslaan. Eenmaal gedownload naar de GSM kan de muziek vervolgens ook weer naar bijvoorbeeld autoradio’s gestreamd worden die compatible zijn met iRadio.

1136278829iRadioHummer

In het iRadio pakket zitten 435, reclamevrije, radiozenders van elk mogelijk genre. Het abonnement gaat ongeveer 7 dollar per maand kosten. Behalve de muziek van radiozenders kunnen iRadio abonnees de software ook gebruiken om hun eigen gedigitaliseerde muziek op de ROKR E2 te beluisteren.

1136281389ROKRE2

Gerelateerde links:
Twee nieuwe ROKR modellen?
Geruchten rond tweede generatie ROKR versterkt
De tweede generatie ROKR gespot
Motorola belooft een betere ROKR