Inbreker gestolen GSM opgespoord

0
112

Een Zweedse inbreker is maandag avond door de politie gearresteerd nadat deze hem een GSM die hij de nacht daarvoor gestolen had bij een inbraak konden opsporen.

Volgens het bericht op Reuters nam de inbreker de telefoon op toen de Politie het nummer belde maar stopte hij hem vervolgens in zijn zak zonder op te hangen. Hierdoor kon de rechercheur het gesprek volgen dat de man had met een taxichauffeur, onder andere over zijn plaats van bestemming, een dorp zo’n 55 kilometer van de plaats delict.

Voor de Politie was het opsporen van de taxi en de dief verder een eitje en inmiddels is de man dus gearresteerd.

Hoewel de politie en het bericht er van uitgaan dat de dief de telefoon bewust beantwoordde, lijkt he mij een stuk aannemelijker dat het toestel op automatisch beantwoorden stond ingesteld of dat de inbreker in de veronderstelling leefde dat hij het gesprek ‘weggedrukt’ had. Hoe dan ook, de domme dief had de telefoon beter kunnen laten liggen of zonder SIMcard moeten meenemen.

Gerelateerde links:
Camphone dief zet zichzelf te kijk
Domme dief steelt smartphone van smart guys
Smartphone dief met behulp van GPS gepakt