Maxis koopt Indiase Telco en Vodafone volgt

0
152

Het Maileisische Maxis houdt, volgens Yahoo News, wel van een gokje. De Telco heeft gisteren het Indiase Aircel, met 2.2 miljoen abonnees een van de kleinere mobiele providers in dat land, voor ruim 1 miljard dollar overgenomen. Maxis krijgt voor dat geld een belang van 65% in Aircel.

Aircel opereert voornamenlijk in India’s zuidelijke Tamil Nadu provincie. Tan Sri Dato Megat Zaharuddin (what’s in a name), de voorzitter van de raad van bestuur van Maxis is ervan overtuigd dat het aantal mobiele abonnees in India binnen afzienbare tijd met een factor twee of drie zal toenemen. Momenteel heeft zo’n 6,2% van alle Indiers een GSM, ofwel 67 miljoen van de ruim 1 miljard inwoners.

Lijkt mij een vrij zekere gok die Maxis genomen heeft en dat moet ook Vodafone zich gerealiseerd hebben, want nog dezelfde dag kochten die voor $1,5miljard een belang van 10% in Bharti Tele-ventures, India’s grootste mobiele provider.