Piloten moeten mobiele devices beheren

0
134

Volgens RIM, de makers van de BlackBerry, is het probleem dat mobiele gadgets in vliegtuigen zouden kunnen veroorzaken alleen op te lossen door het toestel, vliegtuig dus, te voorzien van een systeem dat met één druk op de knop ervoor zorgt dat alle mobiele devices aan boord in een soort van flight-mode komen te staan.

De bediening van zo’n systeem moet in handen komen van de piloot zodat die tijdens de start en landing ervoor kan zorgen dat (kritieke) systemen niet meer gestoord kunnen worden door de interferentie van GSM’s, Laptops en andere gadgets.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat onze gadgets ook met ditzelfde systeen uitgerust worden zodat ze de ‘flight-mode’ signalen ook kunnen ontvangen en er op reageren.

Volgens RIM, die inmiddels al patent hebben aangevraagd op hun ‘flight-mode systeem’ voor mobiele devices, is een dergelijk systeem de enig echt veilige oplossing voor zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen.

Gerelateerde links:
Duitsland heft GSM verbod in vliegtuigen op
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
GSM’s in vliegtuigen verhogen crashkans