Autodieven gebruiken geavanceerde technologie – Autonieuws | Autokopen.nl

0
117

12 september 2006

Niet alleen auto’s zelf worden steeds meer voorzien van geavanceerde technologische hoogstandjes, ook het dievengilde gaat met zijn tijd mee. In Stadskanaal is een flink aantal voertuigen leeggehaald zonder een spoor van inbraak of vernieling achter te laten.

De politie van Stadskanaal zit met de handen in het haar over de inbraakgolf. Ongeveer dertig auto’s werden niet door de rechtmatige eigenaar geopend. Hoe de dieven precies te werk zijn gegaan is nog een raadsel voor de dienders, maar ze vermoeden dat er gebruik is gemaakt van een laptop met speciale software waarmee radiogolven worden onderschept om de elektrische deurvergrendeling te kunnen openen. De methode bleek succesvol op diverse merken en types.