Nieuwe Smart Fortwo van zand – Autonieuws | Autokopen.nl

0
95

12 september 2006

Smart heeft een bijzondere manier verzonnen om een voorproefje te geven van de nieuwe Fortwo. Het nieuwe model wordt namelijk gepresenteerd als zandsculptuur. Overigens volgt nog een officiële presentatie op 9 november in Stuttgart.

Afgaande op de zandsculptuur van de Russische wereldkampioen Pavel Zasanyok had de nieuwe Fortwo niet misstaan in de animatiefilm Cars. Waarschijnlijk wel als ‘bad guy’ dan, want het levendige model heeft wel wat agressieve trekjes. De tweepersoons stadsauto is hiermee nog expressiever geworden. De verschillen lijken op het eerste gezicht in ieder geval groter dan bij Mini.

In hoeverre Zasanyok erin is geslaagd het model waarheidsgetrouw weer te geven zal over twee maanden blijken wanneer de echte auto in Stuttgart wordt onthuld. De zandsculptuur is slechts bedoeld als warmmakertje tijdens het Duits kampioenschap beachvolleybal in Timmendorf. Dat konden de spelers en toeschouwers goed gebruiken, want het toernooi werd getroffen door harde regen en een straffe wind. De Smart van zand bleek onverwoestbaar, dus met de veiligheid zit het wel goed.