Nieuws: Hyundai N: meer sportieve modellen | Autokopen.nl

0
111

i30 Fastback N is de volgende

10 augustus 2018

Bob Kroese

Hyundai gaat zijn nieuwe N-label voor sportieve modellen de komende jaren verder uitbouwen. De i30 N en i30 Fastback N zijn slechts het begin…

We kunnen de komende tijd meer N-modellen van Hyundai verwachten. Het kondigt aan dat er grootse plannen zijn met het nieuwe sportieve label. De i30 N, die inmiddels in de showroom staat, is het eerste model en binnenkort komt de i30 Fastback N. Met deze twee auto’s is de introductiefase binnenkort afgerond in Europa. In andere delen van de wereld biedt Hyundai ook nog de Veloster N aan.

Hyundai wil zich met zijn N-label niet puur op prestaties richten, het moet vooral om rijplezier gaan. Maar, Hyundai zou Hyundai niet zijn als niet alle N-modellen ook gewoon praktisch zijn, dagelijks inzetbaar. Albert Bierman, die aan het hoofd van de sportafdeling staat, zegt daarover: “We zijn niet bang om het anders te doen. Onze modellen brengen prestaties en functionaliteit in evenwicht, waardoor ze elke dag leuk zijn om mee te rijden.”

Hyundai gaat ook verder met de uitrol van N Options. Hiermee kunnen reguliere modellen worden aangekleed met sportieve N-elementen, zonder dat ze de bijbehorende prestaties leveren. Welke nieuwe modellen we de komende jaren kunnen verwachten is helaas nog niet bekend.