Zo download je Fortnite op je Samsung-smartphone

0
108

Zo download je Fortnite op je Samsung-smartphone

Fortnite is vanaf 12 augustus op alle Android-smartphones te spelen. Tot die tijd kunnen bepaalde Samsung-bezitters alvast exclusief aan de slag met de populaire game. Android Planet laat zien hoe je deze installeert.

Fortnite Android officieel: zo download je de game

Fortnite is een hit op iOS en haalde al miljoenen euro’s op. De battle royale-game is nu ook beschikbaar op Android, en Samsung-bezitters hebben de primeur. Tijdens de Galaxy Note 9-presentatie werd namelijk bekendgemaakt dat het spel vier dagen exclusief op een select aantal Samsung-apparaten te spelen is. Op 12 augustus is de bèta voor alle ondersteunde Android-toestellen beschikbaar.

Zo installeer je Fortnite op je Samsung-smartphone of tablet:

 • Ga naar de Galaxy Apps-winkel en zoek naar Fortnite, of tik op de banner bovenin;
 • Download de Fortnite Installer. Dit programmaatje haalt de game binnen. Dit kan even duren, aangezien het bestand behoorlijk fors is;
 • Open de app en log in met het account waarop je Fortnite normaal speelt, of maak er een aan. Je kunt onder meer aanmelden met je Xbox Live-, PSN- en Facebook-account.

Deze Samsung-toestellen kunnen de Fornite-bèta nu al installeren:

 • Samsung Galaxy S9 en S9 Plus
 • Samsung Galaxy S8 en S8 Plus
 • Samsung Galaxy S7 en S7 Edge
 • Samsung Galaxy Note 8
 • Galaxy Tab S3 en Tab S4

Wanneer je een Galaxy Note 9 reserveert, krijg je twee gratis skins. Dit zijn cosmetische items waarmee je je personage een ander uiterlijk kunt geven. Ze hebben geen invloed op je prestaties in de game. Verder is het spel helemaal gratis.

fortnite video

Op welke Android-smartphones werkt Fortnite?

Fortnite is een grafische, veeleisende game. Je smartphone moet daarom wat power in huis hebben om het spel te kunnen draaien. De volgende Android-smartphones kunnen Fortnite zonder problemen spelen. Vanaf zondag 12 augustus kan dit dus ook op andere Android-toestellen.

Samsung

 • Samsung Galaxy S9 en S9 Plus
 • Samsung Galaxy S8 en S8 Plus
 • Samsung Galaxy S7 en S7 Edge
 • Samsung Galaxy Note 8
 • Samsung Galaxy A5 (2017)
 • Samsung Galaxy A7 (2017)
 • Samsung Galaxy J7 (2017)

Huawei

 • Huawei Mate 10 Pro en Mate 10 Lite
 • Huawei Mate 9
 • Huawei P10, P10 Plus en P10 Lite
 • Huawei P9 en P9 Lite
 • Huawei P8 Lite (2017)

Google

 • Google Pixel 2
 • Google Pixel 2 XL

Nokia

 • Nokia 6

Motorola

 • Motorola Moto G5, G5 Plus en G5S
 • Motorola Moto E4 Plus
 • Motorola Moto Z2 Play

LG

 • LG G6
 • LG V30

Sony

 • Sony Xperia XZ, Xperia XZs en Xperia XZ1
 • Sony Xperia XA, Xperia XA1 Ultra en Xperia XA1 Plus

Razer

 • Razer Phone

Op 12 augustus kunnen bezitters van deze toestellen naar de website van Epic Games gaan en hier een apk-bestand downloaden. Dit programma haalt de game binnen, en installeert ‘m direct. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over updates: dat gebeurt automatisch.

Lees ook: In 3 stappen apk-bestanden op je Android-toestel installeren

Waarom staat Fortnite niet in Google Play?

In een interview zei Epic Games-directeur Tim Sweeney dat er twee redenen zijn waarom Fortnite niet in Google Play komt. Ten eerste wil het bedrijf een ‘directe relatie’ met klanten opbouwen. Ten tweede vraagt Google teveel geld voor haar diensten. Het bedrijf krijgt namelijk 30 procent van alle in-app opbrengsten, en hier is Epic het niet mee eens.