Lexus gebruikt het F-woord – Autonieuws | Autokopen.nl

0
83

5 december 2006

Lexus komt net als zijn Duitse rivalen BMW, Audi en Mercedes met een aparte sportlijn. De gepeperde Lexus-modellen zijn te herkennen aan de letter F in de typeaanduiding. De F van Fast wel te verstaan.

Lexus introduceert de nieuwe reeks op de North American International Auto Show in Detroit begin volgend jaar. De IS is de eerste Lexus die de sportbehandeling krijgt; de Lexus IS-F krijgt een 425 pk sterke V8, waarmee hij prestatiekanonnen als de Audi RS4 en BMW M3 het vuur aardig aan de schenen moet kunnen leggen. Lexus onderwerpt de snelle IS momenteel een uitgebreide serie tests op de Nürburgring.

De nieuwe sportdivisie van Lexus gaat zich na de introductie van de IS-F waarschijnlijk bezighouden met een F-uitvoering van de GS en mogelijk zelfs van de LS. Ook de supersportwagen van Lexus, die voor 2008 op de agenda staat, zal onder auspiciën van de topdivisie worden uitgebracht. Het hiernaast afgebeelde logo zwerft op internet rond als vermoedelijk embleem van de F-divisie.