Oppo RX17 Pro: review, prijzen, specificaties, updates en video’s

0
71

Oppo RX17 Pro

Scherm6.4 inchCamera megapixel

  • Overzicht
  • Specificaties

Dit is de Oppo RX17 Pro

Met de Oppo RX17 Pro presenteert de Chinese fabrikant een alternatief voor de OnePlus 6T. Beide toestellen hebben een vergelijkbaar design, en ook een vingerafdrukscanner die in het scherm zit verwerkt. Daarnaast heeft de RX17 Pro veel opslagruimte (128GB) en een grote 3700 mAh-accu. Lees op deze pagina alles over de Oppo-smartphone.

Pluspunten Oppo RX17 Pro

  • Lekker groot scherm van 6,4 inch
  • Vingerafdrukscanner onder het scherm
  • Grote 3700 mAh-accu gaat lang mee
  • Opladen gaat heel erg rap

Minpunten Oppo RX17 Pro

  • Relatief duur
  • Design lijkt erg op de OnePlus 6T
  • Software is niet voor iedereen

Vingerafdrukscanner in het scherm

De Oppo RX17 Pro is de duurdere broer van de Oppo RX17 Neo en beschikt tevens over snellere hardware. De meest opvallend feature is echter de vingerafdrukscanner in het scherm. De scanner is onder het scherm geplaatst en gebruikt licht en een camera om je vingerafdruk te scannen. Komt deze overeen met de vingerafdruk die is opgeslagen, dan ontgrendelt de telefoon.

oppo rx17 pro officieel

Dit kennen we van de OnePlus 6T, die overigens verdacht veel op de RX17 Pro lijkt. Dit is echter geen toeval, want beide fabrikanten zijn onder van het Chinese bedrijf BBK Electronics. De telefoons hebben dan ook een 6,4 inch-full-hd-scherm (2340 bij 1080 pixels) met een waterdruppel-achtige notch. Aan de onderkant zit een relatief kleine rand.